Als enthousiast tabletop RPG-speler (D&D, Warhammer Fantasy Roleplay, Blades in the Dark) weet ik hoe suf het is om met grijze miniaturen te spelen, of erger: counters of tokens te gebruiken. Stuur me daarom een bericht om je Dungeons and Dragons miniatures te laten schilderen voor de beste spelervaring!

Wil je Dungeons and Dragons miniatures laten schilderen?

Ik hoor graag wat voor miniaturen je wil laten schilderen.
Qua kosten kun je rekening houden met ongeveer 8-12 euro per model voor een zeer degelijke tabletop kwaliteit, afhankelijk van de producent van het figuur.

Hero Forge 3D print

Hero Forge is een website waar je zelf een figuur kan samenstellen, poseren, en laten 3-D printen. Dit biedt ongelofelijk veel mogelijkheden en steeds meer D&D spelers maken hiermee hun karakter na. Als jij ook een Hero Forge 3D print wil laten maken is het belangrijk om na te denken over het materiaal waarin je het laat printen:

  • Hero Forge standaard kwaliteit: Deze kwaliteit is voor schilderwerk niet ideaal. Je zult een wat grovere textuur krijgen, waarin kleine lijntjes zichtbaar zijn. Echter is dit materiaal een heel klein beetje buigzaam, waardoor het figuur wel steviger is.
  • Hero Forge Premium kwaliteit: Het premium plastic is fantastisch om te beschilderen, is gladder en geeft scherpere details. De meeste figuren in deze galerie zijn premium plastic. Het nadeel is dat het materiaal vrij broos is en stukgaat als je je miniatuur laat vallen. Voorzichtigheid geboden dus!

Reaper Bones en zacht plastic

Ik kom af en toe miniaturen tegen die gemaakt zijn uit zacht plastic. Wapens zijn dan makkelijk buigbaar en soms staan de figuren zelf een beetje scheef omdat ze gek in de doos hebben gelegen. Deze figuren zijn helaas niet geschikt om te schilderen. Omdat de figuren buigbaarder zijn dan de verf zal de verf er vrij snel afspringen.

Ook miniaturen uit de Reaper Bones serie zou ik adviseren om niet te schilderen. Ook met een goede undercoat wil de verf daar vaak niet hechten wat de figuren praktisch onschilderbaar maakt.

Dungeons en Dragons terrein schilderen

Ook Dungeons & Dragons terrein kun je bij mij laten schilderen, van dungeon tiles tot hele kastelen. In de scenery galerie zie je een paar voorbeelden.

Neem vooral een kijkje in de rest van mijn Showcase, of neemt contact op bij vragen!