Het is vrij makkelijk om een acceptabele 3D print te maken, maar om alles er uit te persen wat meer tijd nodig om te experimenteren met het bijstellen van de instellingen. De 3d print kwaliteit die ik lever wordt langzaam steeds beter en beter.

Inmiddels ben ik weer een stuk verder dan een half jaar geleden met 3d printen, en ben ik toch bijzonder tevreden met de kwaliteit van de 3d prints.

3d print kwaliteit
3d print kwaliteit

Beide modellen zijn 30mm hoog, gebased op een standaard 25mm base. De vormen en het detail zijn uitstekend om op display kwaliteit te kunnen schilderen.

De gebruikte laagdikte voor de bovenstaande modellen is 0,03mm. Vaak gebruik ik 0,05mm omdat dit ook al fantastische resultaten geeft, en de print wat sneller klaar omdat er minder geprint hoeven worden.
Bij elke laagdikte hoort weer een andere belichtingstijd door de printer, dus het is elke keer weer even uitzoeken hoe de beste resultaten te halen zijn.

Ik ben er overigens van overtuigd dat er nog meer kwaliteit te halen is, de laagdikte kan nog dunner, dus voorlopig ga ik zeker door met het verhogen van de kwaliteit van mijn 3d prints. De volgende stap is experimenteren met laagdikte 0,025 en 0,02mm Zodra ik hiermee scherp en zonder printlijnen kan printen is de limiet van mijn huidige printer wel bereikt.
Gelukkig ligt de volgende generatie monoscreen en 4k printers om de hoek, dus voorlopig valt hier nog genoeg te ontdekken.

Voor meer info: Check zeker even deze pagina voor meer informatie over mijn prints.